سوالات متداول تایم لپس FAQ

تایم لپس نوعی تکینیک در تصویربرداری است که در زبان فارسی از معادل این کلمه که مرور زمان است استفاده می کنیم. در این تکنیک عکس ها بصورت پیوسته با فاصله زمانی مشخص از سوژه مورد نظر گرفته می شود و پس از اتمام کار، این تصاویر برای تولید یک ویدئو توسط نرم افزار های مخصوص به یکدیگر متصل می شوند و یک ویدئوی جذاب را تولید می نماید. مانند مراحل ساخت یک ساختمان از ابتدا تا انتها

باکس تایم لپس به مجموعه تجهیزاتی اطلاق می گردد که بصورت پکیج در یک فضای کوچک (باکس) برای تصویربرداری از پروژه های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این تجهیزات شامل یک باکس فلزی یا پلاستیکی بسیار مستحکم، دوربین عکاسی ، تجهیزات کنترلی پیشرفته، باطری و سلول خورشیدی است.

باکس های تایم لپس برای مواردی مانند صنعت ، کشاورزی ، هنر ، طبیعت ، شهر ، عمران و … غیره مورد استفاده قرار میگیرد. به طور کلی هر موضوعی که در طول زمان نیاز به مستند نگاری و تهیه فیلم و عکس بصورت مرور زمان را داشته باشد از این باکس ها می توان استفاده کرد. این باکسها از راه دور قابل کنترل هستند.

قیمت های باکس تایم لپس بر اساس تجهیزات و نوع امکانات آن متغیر است . ولی بطور کلی از کمترین قیمت که حدود 20 میلیون تومان است تا حدود 90 میلیون تومان قابل ارائه می باشند. تجهیزات اصلی که در قیمت باکس تاثیرگزار است نوع دوربین و نوع تجهیزات کنترلی است.

بطور کلی از تمام دوربین های عکاسی می توان برای تهیه یک ویدئوی تایم لپس استفاده کرد. اما نوع دوربین به شدت در کیفیت خروجی کار و راحتی کاربر تاثیر گذار است. برای مثال ابتدایی ترین نوع دوربینی که میتوان استفاده کرد دوربین گوشی موبایل و کارآمد ترین آن دوربین های DSLR هستند.

ویدئوهای تایم لپس معمولا از فرایندهایی گرفته می شود که در طول زمان رخ دادن آن صورت می گیرد و سرعت آن در یک بازه کوتاه مشهود و قابل استفاده نیست و با استفاده از تکنیک تایم لپس این فرایند طولانی در یک بازه کوتاه چند ثانیه ای یا چند دقیقه ای به نمایش گذاشته می شود. اما در تکنیک استاپ موشن موضوعات قابل تغییر در تصویر توسط شخص بصورت مرحله به مرحله انجام می گردد و پس از هر تغییر یک عکس از موضوع گرفته می شود و همه تصاویر بصورت یک ویدئو قابل مشاهده هستند. مانند انیمیشن های تلوزیونی که با همین تکنیک ساخته می شوند.

برای اینکار مدت زمان انجام کار را تخمین بزنید. و تعداد عکس های مورد نیاز خود را محاسبه کنید. بطور معمول برای هر یک ثانیه ویدئو نیاز به 24 عدد عکس دارید. پس فرضا چنانچه شما 240 عدد عکس گرفته باشید ، ویدئوی خروجی شما یک ویدئوی 10 ثانیه ای خواهد بود. برای شروع دوربین را بر روی یک پایه مستحکم نصب کنید ، زاویه و فوکس دوربین را تنظیم کنید و بصورت دستی یا خودکار شروع به گرفتن عکس کنید.

برای تولید این نوع ویدئوها در سیستم عامل های ویندوز ، اندروید و IOS نرم افزارهای مختلفی طراحی و تولید شده اند. ولی برای ویرایش بهتر و کنترل دقیق تر بهتر است از نرم افزارهای قابل نصب بر روی دسکتاپ ها استفاده نمایید. بطور کلی حرفه ایی ترین نرم افزار ها شامل ادوب افترافکت ، ادوب پریمیر ، هایپرلپس ، لپس ایت ، تایم لپس تول و بسیاری نرم افزارهای دیگر می باشد.

پدیده هایی که در ظاهر سرعت انجام آن کند است و در نگاه ما تغییرات آن قابل مشاهده نیست. این تکنیک به ما کمک می کند تا مراحل تغییر و تحول را در مورد یک موضوع خاص در عرض چند ثانیه مشاهده کنیم. از این تکنیک در موضاعاتی که به لحاظ دیداری جذابیت بیشتری دارند استفاده های بیشتری می شود. ولی در بسیاری از موارد جلوه و جذابیت تصویری ملاک نیست. بلکه مشاهده میزان تغییرات در یک نگاه کوتاه ارزشمند است.

دوربینهای مختلف با برندهای معتبری در بازار موجود هستند که در بسیاری از آنها قابلیت عکسبرداری تایم لپس تعبیه گردیده است. اما هر کدام از این دوربین ها برای موضوعات و شرایط خاصی طراحی و تولید شده اند که ممکن است با موضوع کار ما متناسب نباشد. بنابراین بهتر است که سیستم عکسبرداری را بنا به شرایط مورد استفاده خودمان انتخاب کنیم. باکس های تایم لپس هم برای همین منظور طراحی و ساخته شده اند.

در یک کلمه کوتاه باید گفت خیر. چیزی که قطعا بیشترین تاثیر را در طول عمر دوربین دارد کیفیت نگهداری و شرایط محیطی و فیزیکی است که دوربین در آن شرایط درحال کار است. درست است که هر قطعه طول عمر تقریبا مشخصی دارد ، اما این که بگوییم صرفا استفاده از حالت عکاسی تایم لپس باعث خرابی دوربین می شود ، جمله صحیحی نیست. در باکس های تایم لپس این شرایط در ایده آل ترین حالت برای کارکرد مداوم دوربین و سایر تجهیزات در نظر گرفته شده است.

در تکنیک تایم لپس بیشتر تمرکز بر روی موضوع در حال تغییر است و محل دوربین ثابت است و یا تغییرات بسیار ناچیزی به لحاظ فیزیکی دارند، اما در تکنیک هایپرلپس علاوه بر مهم بودن سوژه ، موقعیت فیزیکی دوربین هم مدام درحال تغییر است. این تغییر گاها با هر یک فریم انجام میگیرد. یعنی پس از گرفتن هر یک شات با دوربین ، محل دوربین مقداری تغییر کرده و این عمل بطور پیوسته تا پایان تصویر برداری ادامه می یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *